Olie & azijn

Nergens vind u zo’n grote en smaakvolle keuze aan olie en azijn als bij Zus en Zo.

Olie en azijn trio

 

Wij hebben al diverse smaken voor u geselecteerd, maar hebt u een andere smaak? Dan kunnen wij die voor u in één fles samenstellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zus en Zo Eetkado heeft vele soorten olie en azijn. Olie is veelzijdig en gezond. Dat komt door de onverzadigde vetzuren. Olijfolie bevat ongeveer 85% onverzadigde vetzuren. Deze verlagen het cholesterolgehalte.  U kent vast het begrip extra vierge. Voor olijfolie geldt dat er veel kwaliteiten zijn binnen deze categorie.

IMG_0984

Bij Zus en Zo Eetkado bent u op het juiste adres. Wij verkopen uit tanks van RVS. U kunt elke olie proeven en nog eens proeven. Vindt u ze lekker? Dan kunt u zelf een formaat fles kiezen. Deze kunt u zelfs voorzien van een persoonlijke boodschap! Bij het proeven moet u erop letten dat hij lekker is. Dat klinkt simpel maar daar gaat het om. Als u wat serieuzer wilt proeven moet u de tijd nemen. Laat de olie over alle smaakpapillen glijden. Ruik goed. Bedenk dat u de olie altijd met “iets” gebruikt. De smaak mag best sterk zijn. Wacht even af. De smaak blijft lang in de mond en veranderd zelfs na een tijdje.

In het assortiment vindt u onder andere de volgende extra vierge olijfolie uit ‘t vat:
– Sicilië: heerlijke, neutrale, frisse olie, een echte alleskunner.
– Basilicum: topper voor de insalata caprese met tomaat en mozzarella.
– Cordoba: spaanse olie. Dus gazpacho! Maar ook stoofschotels, vanilleijs en pasta’s.
– Limone: onmisbaar bij vis!
– Truffel (wit/zwart): sjieke en sterke smaakmaker voor bijvoorbeeld boter en sauzen.
– Walnoot/hazelnoot: Lange en sterke smaak die lekker is van humus tot pesto.
– Koolzaad: Topper voor de Aziatische keuken en een visje als tonijn.
– Griekse: Alleskunner met eigen karakter.
– Apulië: Stevige olie met een pepertje in de staart. Pittige gerechten, bruchetta, soepen en pizza!
– Mandarijn, proef deze zeker als u bij ons in de winkel bent!
– Bergamot, een frisse citrus vrucht. Voor een frisje als de limone net iets te is.
– Bakolie: Gebruik geen extra vierge voor het bakken, zonde van de smaak, deze is daarvoor perfect!
Olijfolie is héérlijk bij salades, pesto, de borrel met brood en als smaakmaker bij vlees.
Daarnaast hebben wij een aantal bijzondere balsamico azijnen:
– Di modena extra vecchio: Uit de modena met een mooie milde balsamico smaak.
– Crema balsamico op basis van Vijgen
– Crema balsamico op basis van Cranberry
Balsamico is héérlijk bij lunchgerechten, stoofschotels, salades, prosecco, mediterraanse vleeswaren, paté, kazen (probeer maar eens een paar blokjes met een drupje!). TIP: Zelfs witlof krijgt een extra kick met een beetje azijn!
Tot slot heerlijke azijnen:
– Frambozen
– Cherry
– Witte wijn (grüner veltliner) & Rode wijn (zweigelt)
– Citroen
Stoofschotels worden extra mals met azijn. Daarnaast is het heerlijk in salades en dressings.