Recepten

Heeft u een lekker recept?  Laat het ons weten.

Wij hebben wat kook suggesties voor u in kaart gebracht:

Pannenkoeken met vijgen of cranberryazijn

Azijnen

 

Wat dacht u bijvoorbeeld van pannenkoeken met vijgen of cranberry azijn? Super goed alternatief voor die dikke stroop (en toch lekker zoet)! Welke stoofschotel maakt u extra mals door het gebruik van azijn? Stuur ons uw suggestie(s)!

 

Alioli

AlioliBij voorkeur in groepsverband nuttigen! Klopt de dooiers van twee verse eieren met 3 tenen knoflook in een kom los. Blijf doorkloppen en giet er langzaam (!) ongeveer 100 ml olijfolie in. Als het mengsel begint te binden kan citroensap van halve citroen, peper en zout net even de juiste kick geven aan de aioli. Er mag aardig wat zout in! Heerlijk bij vis en de borrel!

Andere tips: Om de knoflook optimaal te benutten kan je hem eerst in de vijzel bewerken met een beetje zout. In plaats van de citroensap kan azijn ook. Keukenmachines kunnen een hoop werk schelen! Tot slot: als het goed is zie je de olie meteen opgenomen worden in het ei/knoflook mengsel. Gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur. De hoeveelheden zijn voldoende voor 4 personen.

Vanille ijs met olijfolie!

Vanille ij met olieKlinkt gek, smaakt heerlijk!

Lekkere en simpele Italiaanse combinatie van vanille roomijs met een vleugje olijfolie en grof zeezout. Met de Cordoba olijfolie is dit recept een echte aanrader. Onze gasten waren bijzonder verrast door deze verrukkelijke combinatie.